In videochat, programul de lucru iti influenteaza veniturile

Fie ca lucrezi deja in acest domeniu, fie ca esti in cautarea unui job care sa-ti aduca venituri mai mari, un lucru este cert: videochatul este ramura de activitate care iti poate oferi aceasta siguranta financiara.

Cu toate acestea, trebuie sa stii ca si in acest domeniu este nevoie de multa munca si perseverenta pentru a ajunge la veniturile exorbitante despre care vorbeste toata lumea. Jobul de model videochat este avantajos nu doar din punct de vedere financiar, ci si din punct de vedere al programului flexibil. Cu toate acestea, trebuie sa stii ca flexibilitate aceasta poate influenta considerabil veniturile tale. Turele de lucru in videochat difera de la model la model, de la site la site si au un impact foarte mare, din punct de vedere financiar.
Ce inseamna asta? Iti explicam in randurile ce urmeaza.

Ce inseamna flexibilitatea programului de munca al modelelor de videochat

Pentru a-ti explica ce presupune acest program flexibil trebuie sa intelegi ce inseamna mai exact acest job. Practic, modelele de videochat se logheaza pe diferite site-uri (cu care agentia are parteneriat) unde interactioneaza cu membrii straini, din diferite tari. Interactiunile, fie cele din categoria Adult, fie cele din categoria Non-Adult au loc cu interlocutori din diferite tari ale Europei sau ale Americii.

Acum, asa cum stii, incasarile tale depind, intr-o proportie foarte mare, de timpul pe care tu il petreci in fata camerei web. In mod evident, nu poti sta prea mult la discutii cu un membru, daca intri in conversatie la ora la care el ar trebui sa se pregateasca de munca. Asadar, fusul orar este un aspect extrem de important, pe care trebuie sa-l iei in calcul de fiecare data cand vrei sa porti conversatii de lunga durata.
Membrului caruia ii place compania ta si care, de cateva zile, arata un interes din ce in ce mai mare in a te vedea zilnic, este din SUA? Ei bine, pentru a-ti creste incasarile, deci pentru a interactiona virtual pe o perioada cat mai mare de timp, trebuie sa iti adaptezi tu programul, la al lui. Cu alte cuvinte, daca el este acasa, disponibil, in intervalul orar 21.30 p.m – 5.30 a.m (ora Romaniei), trebuie sa fii prezenta in fata camerei in tot acest timp.

Daca ai insa membri ce provin din tari cu mici diferente de fus orar, cum ar fi Franta, Germania, Belgia etc, probabil ca nu iti va fi atat de greu sa te adaptezi programului lor, caci diferentele orare vor fi nesemnificative. Uneori insa, va trebui sa lucrezi si in weekend, caci atunci, majoritatea membrilor sunt acasa, insa asta depinde doar de tine si de cum vrei sa te organizezi.
Un lucru este cert: IP-urile utilizatorilor romani sunt blocate, pentru ca identitatea sa-ti fie protejata. Prin urmare, nu vei interactiona cu utilizatori de pe teritoriul Romaniei.

Cum sa-ti alegi programul de lucru astfel incat sa fie in avantajul tau?

incasari videochat si program de lucru In videochat, programul de lucru iti influenteaza veniturileUneori poate fi dificil sa te adaptezi turelor de noapte sau a lucratului in weekend. Mai mult decat atat, poate nu esti, in momentul de fata, dispusa sa faci acest compromis, pentru ca mai ai si alte indatoriri de indeplinit.

Pentru a te putea organiza, astfel incat programul de lucru sa fie in avantajul tau, trebuie musai sa iti prioritizezi obiectivele. Este cresterea incasarilor principalul tau scop, in aceasta perioada a vietii? Daca da, ar trebui sa testezi si sa observi care este comportamentul membrilor tai, cand sunt ei mai activi, care este intervalul orar in care traficul pe site-urile pe care te loghezi tu este cel mai intens. In functie de informatiile pe care le obtii, iti stabilesti orele de lucru: ture de noapte sau ture de zi.

La inceput, toate modelele de videochat gasesc dificila stabilirea unui program clar, care sa le permita sa se ocupe si de viata personala. Vestea buna este ca, in timp, lucrurile se vor aseza usor, usor. La inceput, din dorinta de a-si asigura o rezerva financiara, pe care sa se poata baza la nevoie, modelele de videochat vor tinde sa lucreze foarte mult, uneori chiar si 24 din 24. Odata ce vor ajunge la o oarecare stabilitate financiara si la un grup de membri activi, vor incepe sa se organizeze, astfel incat sa existe un echilibru intre viata personala si cea profesionala.

Nu stim unde te incadrezi tu, daca esti la inceput sau ai deja suficient de multa experienta, insa indiferent de acest aspect, iti vom da un singur sfat: testeaza si observa cum iti este mai bine, cum reusesti sa te adaptezi. Aminteste-ti ca atunci cand lucrurile sunt facute fortat, nu merg asa cum ar trebui.

Gaseste deci un echilibru, acel sweet point intermediar care sa te faca fericita, atat din punct de vedere al programului, cat si din punct de vedere financiar.

Scroll to Top