Este videochat-ul legal?

Este sau nu? Unii spun că da, alții neagă vehement această ipoteză. Zeci de articole din presă și din online vin cu fel de fel de explicații care susțin o variantă sau alta, informațiile reale fiind deseori trecute cu vederea sau omise în mod deliberat. 

Este mai mult decât evident că, atunci când adevărul despre acest domeniu de activitate este ascuns, lucrurile nu decurg în conformitate cu prevederile legale, iar răspunsurile la întrebări și informațiile rămân undeva în spatele rândurilor goale din articolele apărute presă.

Trecând peste ipotezele generale, este sau nu videochat-ul legal? De unde poți afla cele mai veridice informații, dacă nu de la membrii unei agenții care activează de ani buni în acest domeniu? Răspunsul la această întrebare este foarte important, mai ales pentru viitoarele modele, care își doresc o carieră care să le permită să obțină independența financiară mult visată. Pentru ele nu există loc de greșeli, de ilegalități sau de compromisuri. Ele au nevoie de un loc de muncă sigur, nu ilegal, din cauza căruia, mai devreme sau mai târziu, să piardă tot ce au câștigat.

Un job legal = un job pe termen lung si stabil financiar

„Vrei să câștigi cât mai mulți bani și să devii independentă financiar? Vrei să conduci cea mai frumoasă mașină și să îți cumperi un apartament de vis? Vino la X Studio și poți câștiga până la Y mii de dolari pe lună!”

Așa sună mai toate anunțurile de angajare în videochat. Nu trecem cu vederea efectul persuasiv pe care îl au aceste promisiuni. Chiar dacă, poate, nu ai visat până acum la astfel de câștiguri materiale, dintr-o dată devin pentru tine obiective pe care trebuie să le îndeplinești cât mai repede.

Este de lăudat inteligența echipelor de PR și de Marketing ale agențiilor care reușesc să scoată în evidență avantajele unui astfel de job! Unde sunt însă adevăratele informații care le-ar face pe candidate să se simtă în siguranță? Unde sunt sinceritatea, transparența și garanția intimității și a protecției? Faptul că din job-ul de model de videochat se câștigă foarte bine nu mai este un secret pentru nimeni, însă legalitatea activității din anumite studiouri se pare că este.

Mai exact, ce înseamnă pentru modele un loc de muncă etic și legal? La fel ca pentru angajații din orice alt domeniu de activitate, acesta reprezintă pentru modelele de videochat un job sigur. Iar siguranța este foarte importantă pentru ele, având în vedere că sunt expuse din punct de vedere fizic (putând fi ușor recunoscute) și își desfășoară zilnic activitatea în mediul online (unde datele personale și imaginea le pot fi foarte ușor aflate). Ca atare, este esențial ca măsurile de siguranță luate în acest sens să fie dintre cele mai riguroase.

Prin urmare, studioul în care vor lucra trebuie să dispună de o echipă de IT-iști alcătuită din oameni dedicați, care să aibă grijă non-stop ca utilizatorii de pe teritoriul României să nu acceseze platformele pe care lucrează modelele și care, în caz de nevoie, să intervină cât mai rapid pentru soluționarea problemei.

Un job legal in videochat plateste darile catre stat

A lucra într-un mediu 100% legal înseamnă, de asemenea, a-ți desfășura activitatea în baza unui contract, în care să fie trecute toate prevederile aduse la cunoștință angajatului de către angajator, înainte de semnarea acestuia. Chiar și în cazul celei mai mici nelămuriri, cele două părți trebuie să discute și să colaboreze pentru a ajunge la un consens.

Mai mult decât atât, un loc de muncă legal le impune angajaților să-și plătească taxele către stat (asigurările sociale, cele de sănătate și impozitul pe venit) în fiecare lună.

Cum se traduc toate acestea în cadrul unui studio? Vă spunem cum stau lucrurile la noi! Lunar, modelele noastre colaboratoare primesc salariul integral pe card, iar ulterior își plătesc datoriile către stat. Întreaga lor activitate se bazează pe un contract de muncă, adaptat domeniului, prevăzut cu clauze standard și speciale, care le-au fost aduse la cunoștință încă de la proba interviului de angajare.

Un aspect foarte important care trebuie menționat este că noi NU lucrăm cu persoane minore. Cu alte cuvinte, cel mai tânăr angajat al nostru are cel puțin 18 ani împliniți. Ca să vă convingeți că nu doar noi spunem asta, ci și modelele noastre, iată aici un video cu părerile lor.

Videochat-ul in Bucuresti – cea mai mare piata, cele mai sigure studiouri

Te-ai întrebat vreodată de ce capitala este orașul care înregistrează cel mai mare număr de studiouri de videochat din România, acestea fiind considerate și cele mai sigure, etice și legale? Îți răspundem noi! Pentru că posibilitățile financiare ale acestora sunt mult mai mari decât ale celor din alte orașe.

Asta înseamnă, în primul rând, că cei care le dețin își permit să susțină salariile celor mai buni profesioniști în IT, garantând astfel siguranța modelelor, și în al doilea rând că investițiile în cele mai noi și performante tehnologii sunt mult mai facile. Nu facem discriminări, însă vorbim din date statistice observate de-a lungul timpului.
Prin urmare, după parcurgerea acestui articol, putem trage două concluzii:
●    munca într-un studio de videochat este legală, însă alegerea acestuia trebuie realizată cu foarte mare atenție;
●    siguranța unui job de model de videochat este mai mare în capitală.

Scroll to Top