Ce se face într-un studio de videochat?

În România, videochat-ul a ajuns în topul celor mai bine plătite domenii de activitate pentru femei. Cu toate acestea, job-ul într-un studio de videochat este aspru criticat, în principal tot de reprezentantele sexului frumos, mai exact de cele care nu au curajul să treacă peste inhibiții și să încerce să câștige sume mai mari de bani mizând pe atuurile lor feminine.

Unul dintre cele mai comune argumente aduse împotriva acestui domeniu are în vedere munca prea lejeră pentru veniturile exorbitante. Pentru că suntem o echipă de oameni deschiși și cu spirit liber, dar și pentru că lucrăm în domeniu de mult timp și cunoaștem foarte multe aspecte din culise, suntem în măsură să contraargumentăm această afirmație.

Munca într-un studio de videochat – joacă sau profesie?

Multe persoane consideră munca modelelor de videochat drept o joacă de-a senzualitatea. Adevărul este însă cu totul altul. Cu siguranță, nu e deloc ușor să-ți pui la bătaie atuurile înnăscute și să-ți bazezi munca și veniturile pe propriile valori și calități!

În cazul unui job obișnuit, atunci când nu te simți bine și vrei să stai acasă, nu ai nimic de pierdut din punct de vedere salarial, în timp ce, pentru un model de videochat, fiecare zi în care nu se află în fața camerelor web pentru a interacționa virtual cu utilizatorii înseamnă pierderi financiare, uneori destul de semnificative.

Desigur, și în cazul celorlalte job-uri oamenii își bazează activitatea pe propriile valori, însă diferența este că ei beneficiază de ajutorul computerelor și al tool-urilor speciale pentru a-și îndeplini task-urile. Trecem însă peste aceste aspecte, căci scopul nostru nu este de a compara munca într-un studio de videochat cu cea dintr-un birou, ci de a explica exact cum decurge o zi din viața unui model în cadrul unei agenții.

Job-ul începe la prima oră? Depinde de tura de lucru pe care o alege modelul. Sunt doua ture una de dimineață, iar a doua de seară. Fiecare model alege daca dorește sa lucreze de la ora 6:00 AM sau de la 23:00.

Intră live de îndată ce au ajuns la studio? Nu! Suntem cu toții oameni, astfel că, înainte de a începe munca, avem nevoie de o cafea binemeritată și de alte tabieturi care ne fac fericite. Echipa de traineri, fotografi, make-up artiști și hairstyliști sunt alături de modele, înainte ca acestea să beneficieze de zilnicele ședințe de îngrijire (machiaj, coafat). De îndată ce sunt pregătite, se îmbracă așa cum consideră de cuviință, punându-și însă în evidență feminitatea și senzualitatea, după care încep conversațiile cu utilizatorii.

Cât timp petrec modelele în fața camerei? Atâta timp cât consideră și sunt dispuse. Desigur, ca în orice alt job, modelele lucrează cu normă întreagă, 8 ore pe zi, însă depășirea acestui program depinde doar de ele. Aducem aminte din nou următorul aspect: cu cât un model petrece mai mult timp în fața camerei, cu atât veniturile sale vor fi mai mari. De altfel, unul dintre cele mai importante avantaje ale unei persoane care lucrează într-un studio de videochat este programul flexibil.

Ce se întâmplă în cadrul sesiunilor live? Ceea ce doresc modelul și utilizatorul cu care aceasta discută. Există două tipuri de videochat în București și, de altfel, în toată lumea: Adult și Non-Adult. Așa cum reiese și din nume, în cadrul primei categorii, partenerele noastre îmbină perfect calitățile conversaționale cu abilitățile de seducție, folosindu-se, doar cu acordul lor, de jucării sexuale și de nuditate. În cadrul categoriei Non-Adult însă, interacțiunile virtuale se rezumă doar la conversații, cu sau fără tentă sexuală. Modelele încadrate la secțiunea Non-Adult aleg să nu se folosească de nuditate în cadrul discuțiilor, ci doar de capacitățile lor comunicaționale.
Cam asta se întâmplă, pe scurt, în cadrul unui studio de videochat. Acest job, care are la bază arta conversației și a seducției, trebuie tratat ca orice alt job.

De ce sunt însă atât de mari veniturile în videochat?

Aducem din nou argumentul faptului că modelele nu beneficiază de sprijinul calculatoarelor sau al tool-urilor speciale pentru a-și îndeplini sarcinile. Desigur, au nevoie de un calculator cu o cameră web de calitate pentru a putea intra live, însă, în fond, munca lor se bazează pe propriile valori și abilități. Ca atare, am putea spune că răsplătim valoarea fiecărui om în parte.

Apoi, pentru că o astfel de meserie mizează foarte mult pe aspectul plăcut al modelelor, acestea au nevoie de susținere financiară pentru a investi în modul în care arată și pentru a se îngriji poate mai mult decât o fac femeile care nu lucrează în domeniul nostru. Ca atare, muncim împreună, câștigăm împreună!

Dacă îți dorești și tu să experimentezi viața ca model în cadrul unei agenții de videochat din București, localizată ultracentral, te așteptăm la WOW Agency! Hai să ne cunoaștem!

Scroll to Top