Ce NU trebuie sa faci niciodata ca model de videochat?

La o simpla cautare pe Google vei descoperi o multime de articole informative in care iti sunt oferite tot felul de reguli si sfaturi care te pot ajuta sa ajungi mai repede la succesul pe care ti-l doresti, insa prea putine dintre acestea pun accent si pe zona de „dont’s”, adica pe acele lucruri pe care nu trebuie sa le faca niciodata un model.

In articolul de mai jos ne-am propus sa exploram putin tocmai aceasta zona de „dont’s” si sa aflam de la modelele noastre care sunt acele „reguli de aur” nescrise pe care nu trebuie sa le incalci niciodata.
Iata, asadar, o lista cu lucruri pe care orice model ar trebui sa le evite:

Nu divulga datele tale personale

Majoritatea agentiilor interzic prin contract schimbul de date personale intre modele si membrii, insa pot exista situatii in care ai putea fi tentata sa incalci aceasta regula.

De exemplu, ai putea fi tentata sa incalci aceasta regula atunci cand un membru iti ofera o suma foarte mare de bani in schimbul unui profil de Facebook sau a unui numar de telefon. Un alt exemplu: uneori poti ajunge sa dezvolti relatii foarte intense cu unii membri, mergand pana acolo incat sa ai senzatia ca ati construit o relatie de prietenie, iar in momentul in care unul dintre acesti membri iti solicita informatii precum numele real sau o adresa, este posibil ca tu sa consideri ca nu exista niciun pericol daca incalci regula de aur a datelor personale.

De ce nu e bine sa dai curs unor astfel de invitatii? In primul rand pentru ca ai incalca regulamentul atat al site-ului pe care lucrezi cat si al agentiei. In al doilea rand, dincolo de considerentele legale si morale, divulgarea unor informatii personale unor persoane pe care nu le cunosti in viata reala te poate pune in situatii foarte periculoase. De la un simplu profil de Facebook poti afla inclusiv unde locuieste o persoana, unde si cand merge in vacanta, unde si cu cine isi petrece timpul liber, informatii despre familia acesteia si asa mai departe. Toate acestea sunt informatii pe care un membru, oricat de prietenos ti s-ar putea parea, nu ar trebui sa le afle niciodata.

Nu incalca niciodata regulamentul agentiei pentru care lucrezi

Fiecare agentie de videochat are un set de reguli interne specifice, care au fost gandite pentru a nu te pune in pericol (in acest caz putem folosi din nou exemplul de mai sus, cu interdictia de a oferi date personale membrilor). Incalcarea acestor reguli nu numai ca este o lipsa de fair play din partea ta, insa in unele cazuri poate atrage inclusiv incheierea contractului de colaborare.

In principiu, concedierea din motive de nerespectare a regulilor interne te poate face, pe termen lung, neangajabila. Gandeste-te ca, asa cum nici tu nu ai putea avea incredere in cineva care nu poate respecta un set clar si simplu de reguli, tot asa si un angajator nu va avea incredere sa te angajeze, in cazul in care afla motivele pentru care ai fost concediata de la fostul job.

Nu copia stilul altui model de videochat

E normal sa te uiti in jurul tau si sa te inspiri de la alte modele, insa nu e niciodata o idee buna sa le copiezi stilul, strategia sau felul de-a fi. Daca un anumit stil sau o anumita strategie functioneaza pentru o colega, nu inseamna ca va functiona si pentru tine.

Succesul vine atunci cand descoperi si folosesti atuurile care te fac unica. Atunci cand alegi sa fii tu insati in fata camerei video, interactiunea cu persoana din fata ta este una fireasca, iar naturaletea este unul dintre lucrurile care te pot individualiza, in raport cu alte modele.

Nu aduce niciodata problemele si grijile de acasa in mediul online

Acest lucru este valabil, in general, pentru toate domeniile: in momentul in care pasesti in incaperea in care iti desfasori activitatea este bine sa lasi la usa toate problemele si grijile pe care le ai acasa.

Majoritatea membrilor sunt online pentru a se relaxa si pentru a beneficia de un scurt moment de deconectare, prin urmare nimanui nu ii va placea sa descopere ca in fata sa se afla o persoana trista sau ingrijorata. In cazul in care ai o zi mai putin buna, ideal este sa iti iei liber si sa iti reprogramezi activitatea pentru a doua zi.

Nu iti da voie sa stagnezi

Succesul vine atunci cand iti tratezi munca cu seriozitate si cand incerci sa te dezvolti constant, de la o zi la alta. Asadar, ideal ar fi sa incerci sa aduci mereu ceva nou in fata camerei video, sa incerci sa te reinventezi si sa iti imbunatatesti aptitudinile.

Atunci cand nu pui accent pe evolutie si iti dai voie sa stagnezi, membrii isi pot indrepta atentia spre alte modele care ofera experiente mai fresh sau mai interesante. Este, adadar, o idee buna ca, din cand in cand, sa iti faci timp sa iti evaluezi activitatea si sa vezi ce imbunatatiri si update-uri poti aduce pentru ca experienta pe care o oferi sa fie mereu memorabila si interesanta.

In concluzie, acestea sunt principalele lucruri pe care nu trebuie sa le faca niciodata un model. Daca vei tine cont de ele, vei vedea ca succesul nu va intarzia sa apara!

Wow Agency
Scroll to Top